zelf chocopasta maken
Koken & Recepten

Zelf chocopasta maken | Jij kan dat ook!

Ben jij ook zo’n zoetebek? Sluit jij je lunch of ontbijt graag af met een boterham met zoet beleg, zoals chocopasta? Ooit al gehoord van zelfgemaakte choco? Ja, zelf chocopasta maken, jij kan dat ook! Zonder palmvet, zonder bewaarmiddelen. 🙂

Hieronder vind je ons succesvol familierecept : het is voldoende voor 2 à 3 potjes (tip: gebruik hiervoor lege confituurpotjes)

  • 100ml light room (7% of 20% vetgehalte) of Alpro soja cuisine
  • 70g suiker
  • 150g pure chocolade (in stukjes gebroken)
  • 175g ongezouten boter
  • 2 eieren

Bereiding:

  • Room verwarmen op het vuur, samen met de suiker. Roeren tot de suiker is opgelost en de suikerkorrels zijn verdwenen.
  • Neem de pot van het vuur af en voeg de chocolade toe. Roer tot de chocolade gesmolten is.
  • Voeg de boter in stukjes toe en laat ook smelten – je kan eventueel de boter tegelijkertijd met de chocolade in de pot doen
  • Als alles gesmolten is: even goed doormixen
  • 2 eieren toevoegen en opnieuw goed doormixen
  • in potjes gieten en laten afkoelen

Variatie: je kan de light room en suiker vervangen door een tube Nestlé gecondenseerde melk met suiker. (doe ik regelmatig) In dat geval neem je 140g chocolade en 150g boter. Het aantal eieren blijft gelijk.

Aangezien deze heerlijke choco gemaakt is met verse ingrediënten, moet deze choco wel in de koelkast bewaard worden. Haal hem een kwartiertje voor gebruik uit de koelkast, dan is die perfect smeerbaar.

Wedden dat je voortaan vaak zelf zal choco maken? Over-heerlijk !

Wil je nog meer makkelijke en goedkope recepten bekijken? Klik dan hier.

zelf chocopasta maken

5 reacties

  • Els van der Kaa

    Ongetwijfeld de beste choco die er is! Ik heb je recept geprint op mijn prikbord hangen, heb ik een restje room over dan wordt er gegarandeerd choco van gemaakt. Ik maak hem ook regelmatig om cadeau te geven wanneer ik bij een vriendin koffie ga drinken. Een origineel glazen potje met een mooi strikje en een persoonlijke boodschap op een kaartje wordt altijd gewaardeerd!

  • Vaneijck Brigitte

    Beste Mevrouw, ik had reeds vaker choco gemaakt maar was er niet echt te vreden mee.
    Vandaag dat ik op zoek was naar een ander recept. Onmiddellijk heb ik jouw recept geprobeerd en het is echt heeeel lekker. Hartelijk bedankt. Het zal vaak worden gebruikt. 👍👍👍☺️

    • Els

      Wat goed dat je het recept klaargemaakt hebt, Brigitte! Het is bij ons ook een toppertje. En als ik choco maak, deel ik ook graag uit. Iedereen heeft wel eens graag een potje zelfgemaakte choco, toch?

    • Els

      Beste Petra, Sowieso bewaar je deze chocopasta in de koelkast. Ik heb nog geen houdbaarheidstests gedaan. Bij ons thuis is deze choco zo’n favoriet, dat het altijd zeer snel op geraakt. Als je liever geen risico loopt, kan je de eieren achterwege laten, dan is de choco wel minder smeuïg. Je kan een ei ook vervangen door een mengeling van 1 eetlepel chiazaad met 3 eetlepels water, maar dat heeft dan weer een impact op de consistentie van de chocopasta.

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *