Onthaasten in de natuur
Genieten

Wandelen in een knooppuntennetwerk

We leven in rare tijden. Covid-19 heeft ieders vrijheid enorm beperkt. Lockdown, avondklok, thuiswerken, beperking sociale contacten, reisverbod… Vorig jaar deze tijd hadden we er geen idee van wat ons te wachten stond. En helaas is het einde nog niet in zicht!
Omdat we bijna permanent thuis (binnen) zitten, is het des te belangrijker om regelmatig even naar buiten te gaan. Wist je dat je bijna overal kan wandelen in een knooppuntennetwerk ?

Wandelschoenen aan!

Vroeger (in het pre-coronatijdperk) trokken wij elke zondag de wandelschoenen aan en stippelden we een mooie (lange) wandeling uit. Regen of zonneschijn, weg waren we ! “There is no such thing as bad weather, only inappropriate clothing” (Billy Connolly)

Wandelen in een knooppuntennetwerk

Wij houden enorm van de rust in de vrije natuur. Je moet niet ver gaan om rustige plekken te ontdekken ! Zelfs in bekende wandelgebieden is het meestal wel druk in de omgeving van de parkings, maar eens je verder wandelt, kom je niet veel mensen meer tegen.

Wandelen is trouwens niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je geest ! Je kan je gedachten de vrije loop laten, vaak krijg je nieuwe ideeën, inzichten. Wij gaan meestal met 2 wandelen (Emma gaat niet altijd mee). Niets heerlijkers dan samen te onthaasten in de natuur.
Helaas zijn momenteel de eet- en drankgelegenheden onderweg gesloten. Dat lossen we op door onze drinkbus en een stukje fruit of een koek gewoon mee te nemen. Voorlopig houden we het bij wandelingen van max 8-10 km gezien er geen sanitaire stops onderweg mogelijk zijn. 😉

Wandelen in een knooppuntennetwerk

En het systeem van wandelen in een knooppuntennetwerk? Een knooppunt is een genummerde kruising of splitsing in een wandelnetwerk. Je hebt vast wel al lage paaltjes langs een (wandel- of fiets)paden gezien. Hierop staan de richting en het nummer van het volgende knooppunt. Je kan ervoor kiezen om een wandelkaart mee te nemen, of je kan een app downloaden. Trouwens dit systeem bestaat ook voor fietsers.

Wandelen in een knooppuntennetwerk

Voor België kan je op de website van Wandelknooppunten een route uitstippelen. Je vindt er ook de info over de app. De échte wandelkaarten vind je in toeristische dienst van meerdere gemeentes of op Mondi Kaarten. Voor Nederland vind je de info op de website van ANWB, onder menu “eropuit” – “wandelen”. In de webshop kan je de kaarten per regio bestellen.

Wedden dat er in jouw regio ook ongekende wandelpaden zijn? Zoek het eens op en trek die wandelschoenen aan. Je zal er geen spijt van hebben!

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *