februari 2021 geld
Informatie

Februari 2021: wat verandert er voor jouw geld?

Maandag is het 1 februari 2021. De eerste van de maand is traditiegetrouw het startpunt voor wijzingen allerhande. Ook nu verandert er één en ander dat een impact heeft op jouw geld.

Bankzaken:

Argenta komt met betalende bankrekeningen. Voortaan bieden ze 3 formules aan: Silver, Gold en Green. Silver en Gold zijn betalend. Green blijft gratis, maar voor manuele verrichtingen moet er voortaan betaald worden (1,5 euro per verrichting). Pech voor wie nog niet digitaal bankiert.

Openbaar vervoer:

Zowel De Lijn (bus), als de NMBS (trein) passen enkele tarieven aan.
Bij De Lijn stijgt de prijs van een M-ticket (dat is een ticket dat je via de app of de webshop koopt) van 1,8 € naar 2€. De 10-ritten M-kaart zal voortaan 16 € kosten i.p.v. 15 €.
De NMBS verhoogt de prijs van een standaardticket met +/- 0,65%. Ook school- en werkabonnementen worden 1,95% duurder.

Sport:

Telenet start vanaf 2 februari 2021 met een nieuwe GRATIS sportzender “Play Sports Open”. Waar dit vroeger onder een betalend pakket zat, zal je nu een selectie uit verschillende competities van Play Sports kunnen bekijken (Premier League, Eredivisie, ATP en WTA Tennis, Belgisch Hockey en Basketbal, Veldrijden, Formule 1 en MXGP). Daarnaast zullen er ook eigen randprogramma’s en documentaires uitgezonden worden.

Stroom en Gas:

Iedereen die recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming voor gezondheidszorgen, zal voortaan recht hebben op het sociaal tarief voor elektriciteit en gas. Meer informatie vind je op Vlaanderen.be

Bijverdienen:

De platformen uit de deeleconomie (vb. Deliveroo, Uber Eats, Helpper, het Bijlesbureau, enz) zullen vanaf 1 februari 2021 10,7% bedrijfsvoorheffing afhouden aan de bron. Dus als je bijverdient via deze platformen, zal je voortaan rechtstreeks belast worden.

Zelfstandigen:

Het crisis-overbruggingsrecht wegens corona (vervangingsinkomen voor zelfstandigen) wordt verlengd tot eind februari 2021. Zie website Unizo.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *