Money mindset vrouw
Inspiratie

Money Mindset: Heb jij als vrouw kennis van de gezinsfinanciën?

Weet je wat ik ENORM belangrijk vind? Dat elke vrouw financieel voldoende onderlegd is. Dat je als vrouw voldoende kennis hebt van de gezinsfinanciën, dat je de juiste Money Mindset hebt. De tijd dat dit de taak was van de man in het huishouden, ligt vér achter ons, lieve mensen!

Financieel onafhankelijk

Steeds meer vrouwen hebben een job en dragen dus ook bij aan het gezinsbudget. Dus waarom zou je als vrouw geen kennis hebben van de gezinsfinanciën?

Te vaak hoor ik vrouwen zeggen: “De financiën? Goh, daar ken ik niks van, dat is mijne man die dat doet.” Maar wat als jouw man plots wegvalt of als je relatie op de klippen loopt? Ik wens het niemand toe, laat dat duidelijk zijn. Hoe hopeloos ga je achterblijven als je niet op de hoogte bent van de financiën?

Als jij nu in die situatie zit, vat de koe dan bij de horens. Praat erover met je partner, zeg dat je er zélf ook meer wil over weten, plan een “money date” in, zoek informatie op over sparen, verzekeringen en belastingen. Jullie kunnen mekaar versterken. Met 2 weet je immers meer dan alleen. Stel vragen en toon je interesse.

Money Mindset

Deze ochtend luisterde ik naar de podcast van Nies Cools. Wat een power lady en wat een gewéldige stem heeft zij! Ik hou van haar gedrevenheid, van haar energie en passie. Nies is mama van 3 jonge kinderen en een succesvolle onderneemster. Als je haar nog niet kent, zoek haar podcast dan maar eens op en luister naar haar. Ze formuleert haar podcast als volgt: “een podcast voor vrouwen die snakken naar een vrij leven vol goesting-doenerij”. 😀

Mijn formule van “zuinig leven in de aanloop naar financiële vrijheid” rijmt niet volledig met de visie van Nies, maar toch inspireert ze mij.

En deze ochtend luisterde ik naar de 5e aflevering over Money Mindset. De sociale media staan vol met berichten over dit onderwerp. Ik was benieuwd wat zij hierover te vertellen heeft. En terwijl ik door de regen wandelde, had ik zoiets van: “Damn, yes, Nies, dat verkondig ik al jaren! Elke vrouw moet op de hoogte zijn van de financiën!” Nies verwoordt het als volgt: “Geef je eigen geld niet uit handen, maar beheer het zélf.”

Wat kan je doen? Waar te beginnen?

  • Google is your friend. Lees over verzekeringen, hoe ze werken, wat je nodig hebt, wat niet. Lees over de spaar- en beleggingsmogelijkheden, lees over de inflatie, lees over de belastingen.
  • Schrijf je in op nieuwsbrieven die te maken hebben met financiën, kijk naar Kanaal Z
  • Ga naar de bib en ontleen boeken over geldzaken en mindset
  • Verbeter je relatie met geld
  • Verwijder je negatieve overtuigingen en buig ze om naar positieve gedachten. Schrijf dan je eigen affirmaties op, zoals “er komt steeds méér geld naar me toe dan dat ik uitgeef” en herhaal deze affirmaties een paar keer.

Vertrouwen

Heb er vertrouwen in! De juiste Money Mindset en financiële kennis komen niet zonder enige moeite. Je zal er wat tijd en energie moeten insteken, maar het is het écht waard! Rome is ook niet op één dag gebouwd.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *