abonnementen
Besparen

Evalueer je abonnementen: passen ze nog wel bij jou?

Abonnementen… Geld dat elke maand van onze rekening gaat. Ik denk dat velen onder ons er te weinig bij stil staan dat dit een serieus geldlek kan zijn. Zo is het ook met ons abonnement voor internet, gsm en TV. Jaren geleden hebben we dit afgesloten en eigenlijk hebben we, in al die jaren, weinig of niet omgezien naar de gekozen formule.

Besparen op mobiele abonnementen

Wij zijn klant bij Proximus voor de mobiele abonnementen. Mijn abonnement (Mobilus M) heb ik ook jaren geleden afgesloten. Toen was het de beste optie, maar ondertussen heeft de provider vele nieuwe formules gelanceerd, zonder dat ik daarvan op de hoogte ben gesteld. Goedkopere formules die interessanter zijn. Gouden raad: evalueer je abonnementen en stel jezelf de vraag of ze nog wel bij jou passen. Door mijn abonnementen te evalueren en aan te passen, bespaar ik maar liefst 17€ per maand! Dat is 204€ per jaar!
Concreet stap ik over naar Epic Beats en de extra data-formules voor dochterlief heb ik geschrapt omdat ze ze toch niet nodig heeft. Je kan je verbruik nakijken op de maandelijkse afrekening.

En binnen 6 maanden zal ik het opnieuw evalueren. Voortaan zet ik het met stip in mijn agenda.

“Er is geen bal op de TV”

Hoe vaak hebben wij ’s avonds al niet gezegd dat er niets interessants uitgezonden wordt. Klopt, je kan programma’s opnemen en uitgesteld kijken. Maar binnenkort verdwijnt de optie om de reclameblokken door te spoelen. En dat is nu nét één van de redenen waarom wij programma’s opnemen. Vroeger kon je TV kijken en werd je af en toe gestoord door een reclameblok. Tegenwoordig kijk je reclameblokken met af en toe een TV-uitzending ertussen. 🙄

Jaarlijkse kost van het TV-abonnement

TV kost ons jaarlijks 337 euro! 337 euro voor een service waar we niet eens tevreden over zijn. Verbaast het je dat we het serieus overwegen om vaarwel te zeggen tegen ons TV-abonnement? Want we zijn ook lid van Netflix. We zijn er nog niet helemaal uit welk formule we dan gaan kiezen en bij welke provider, maar er wordt aan gewerkt. 😉 Het zal alleen internet met of zonder mobiele abonnementen zijn. Test-Aankoop heeft een vergelijking gemaakt, maar we zijn geen lid van Test-Aankoop. Gelukkig kan je de magazines gratis in de bibliotheek lezen.

Maak jij deze oefening wel eens?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *