slim besparen werkboek els van den broeck
Besparen

Slim besparen: in mijn boek leer je geld besparen

Eindelijk is het zover! Mijn werkboek ‘Slim Besparen’ is verschenen. Mijn boek ligt sinds 21 maart 2023 in de boekenwinkels in België en Nederland. Een moment van triomf na maanden hard werk. Want eerlijk is eerlijk: ook al ben ik super georganiseerd, ik had het een beetje onderschat. Het is niet niks zo’n boek van 192 bladzijden schrijven. Maar oh wat ben ik trots op mijn realisatie. Benieuwd naar de inhoud? Ik zal kort schetsen waarover het gaat en waarom iedereen mijn boek zou moeten lezen. Het boek kost 19,99€, maar dat bedrag haal je er dubbel en dik uit! Dat garandeer ik je.

Werkboek Slim besparen: deel I

In het eerste deel hou je je eigen inkomsten en uitgaven tegen het licht, je leert een plan maken voor je geld en je creëert orde in je (financiële) administratie. Ken je het verschil tussen een spaarbuffer en spaardoelen? Het eerste is een must-have, het tweede is een nice-to-have. Hoe vaak heb je impulsieve aankopen gedaan terwijl je geld beter naar een ander spaardoel ging? Vaak ontbreekt de motivatie om je doelen te bereiken. Ook dat komt aan bod.

Verder een woordje uitleg over het gevaar van kredieten en het belang van gesprekken over geld (binnen het gezin). Ik baal er ontzettend van dat er nog steeds veel te weinig aandacht gaat naar financiële opvoeding in het onderwijs. Jong begonnen is half gewonnen. Als (groot)ouders hebben we dus een belangrijke rol te spelen.

12 thema’s in deel II van mijn werkboek Slim Besparen

Twaalf facetten waarop je slim kan besparen. Waarom twaalf thema’s? Omdat er twaalf maanden in één jaar zijn. Dan kan je elke maand je focus richten op één specifiek thema. Daar is over nagedacht 😉

In elk thema staat een schat aan besparingstips, doorspekt met herkenbare voorbeelden en afgesloten met een uitdaging. Zo kan je in de praktijk toepassen wat je geleerd hebt.

Mijn werkboek Slim Besparen begint niet voor niks met het thema ‘Boodschappen’. Besparen op boodschappen is laaghangend fruit. Het is helemaal niet moeilijk om geld te besparen bij het boodschappen doen. In dit thema verdien je de aankoopprijs van mijn boek al terug, misschien zelfs al na amper één week. En dan heb je alleen nog maar het eerste hoofdstuk doorgenomen.

Bron van inspiratie en informatie

Als je graag extra geld wil vrijmaken voor datgene wat jou gelukkig maakt, hol dan nu naar de winkel of schaf het boek hier aan en ga onmiddellijk aan de slag! Je zal er geen spijt van hebben.

Reviews zijn altijd welkom!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *