kerstmis nieuwjaar
Inspiratie

Kerstmis en Nieuwjaar | Hoe bereid je je nu al voor?

Kerstmis en Nieuwjaar, het lijkt nog ver weg. Maar voor je het weet zijn de laatste maanden van het jaar voorbij. Nu je nog 3 maanden hebt tot Kerstmis en Nieuwjaar kan je ervoor zorgen dat je goed voorbereid bent, zodat je niet last minute cadeautjes moet gaan scoren. Last minute is zelden een goed idee, want dan betaal je de hoofdprijs. Hoe kan je je nu al voorbereiden?

Sparen tegen Kerstmis en Nieuwjaar

Je hebt nog 3 maanden om extra te sparen voor Kerstmis en Nieuwjaar. Als je vanaf nu elke week 10 euro minder spendeert in de supermarkt, leg je 120 euro opzij! Voor de meeste mensen is 10 euro minder spenderen in een week écht haalbaar. Als je een paar producten van A-merken omruilt voor huismerken, heb je die 10 euro per week al bespaard. Welke verandering ga jij doorvoeren?

Cadeautjes voor Kerstmis en Nieuwjaar

Begin al eens te polsen in familiekring wat de verlanglijstjes zijn voor Kerstmis en Nieuwjaar. Als iemand een stille hint geeft, schrijf dat dan meteen op. Ik ben gedurende het hele jaar alert. Als iemand zegt: “dat zou ik nog eens moeten kopen..” of “oh, dat zou ik graag hebben”, dan noteer ik dat in de notities van mijn smartphone. Erg handig en zo vermijd je dat je iets koopt, waar de ontvanger weinig aan heeft. Zonde van het geld. Ik vind het altijd grappig als de ontvanger van het cadeautje zich dan blij afvraagt hoe ik dat in hemelsnaam wist dat hij/zij dat graag zou hebben. 😉

Probeer deze maand nog te weten te komen wat er op de verlanglijstjes staat, zodat je misschien rond Black Friday (25 november 2022) al jouw inkopen kan doen. Vele winkeliers geven dan (mooie) kortingen. Zoek alvast meteen ook de prijs van het product op, zodat je kan vergelijken met de prijs die op Black Friday geldig is. Niet elke Black Friday-korting is immers een interessante deal. Dat moet ik jou niet vertellen he?

Kerstkaartjes en decoratie

Nu er nog een zee van tijd voor jou ligt (2 maanden), kan je nog tijd uittrekken om zelf kerstkaartjes te maken. Een ideetje voor in de herfstvakantie voor jouw kinderen? Laat hen zelf mooie kaartjes knutselen. Ze moeten niet allemaal het juiste formaat hebben om opgestuurd te worden. Kaartjes die bestemd zijn voor mensen die in jouw buurt wonen, kan je perfect te voet of met de fiets wegbrengen. Zo bespaar je alweer wat postzegels.

Ook voor kerstdecoratie heb je nog alle tijd van de wereld. Je koopt toch niet elk seizoen nieuwe kerstballen en -decoratie? Ik weet het, het is verleidelijk als je die mooi aangeklede kerstbomen ziet in de tuincentra. Maar wat is dat allemaal duur! Als dat ook aan de inflatie aangepast wordt, zal het alleen maar nog duurder zijn nu.

Wist je dat je kerstdecoratie best koopt na de eindejaarsperiode? Dan zijn er vaak koopjes te doen, want winkeliers prijzen hun producten dan af om plaats te maken voor het voorjaarsassortiment. Ga ook zeker kijken in de kringloopwinkels vanaf de herfst.

Ken je Pinterest? Daar vind je gigantisch veel inspiratie om zelf creatief aan de slag te gaan. Ook ideetjes voor de kerstkaartjes vind je daar terug. Ik vind Pinterest fantastisch! Enkele maanden geleden heb ik zelf voor LeefZuinig ook een account aangemaakt. Maar ik hou er ook van om zelf eindeloos te scrollen om inspiratie op te doen.

Denk na over je eindejaarsmenu

Dit is voor mij het allerplezantste! 😀 Eindejaarsmenu’s! Ik kan uren kookboeken doorbladeren en door websites scrollen, op zoek naar de lekkerste gerechten die liefst geen fortuin kosten. De komende weken neem ik je op mijn sociale media accounts mee in mijn zoektocht naar de lekkerste, voordelige gerechten. Als je hier op tijd mee begint, heb je geen stress meer in de aanloop naar de feestdagen.

Ok, ik hoor je al denken dat het wel héél vroeg is om daar nu al mee bezig te zijn. Akkoord, maar ik ben een foodie, jij misschien ook? Als je dit na de herfstvakantie doet, ben je ook nog ruim op tijd hoor.

(Foto door Olya Kobruseva: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/kerst-decors-op-winter-achtergrond-5791788/)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *