ontdek de meest inspirerende boekentips voor deze zomer
Persoonlijke ontwikkeling

Ontdek de meest inspirerende boekentips voor deze zomer!

Het einde van het schooljaar nadert en de vakantie staat voor de deur. Ook jouw langverwachte vakantie komt misschien snel dichterbij. Een heerlijk vooruitzicht! Wat je ook van plan bent tijdens je welverdiende rustperiode, de kans is groot dat je eindelijk tijd hebt om een goed boek te lezen. Heb je al eens gedacht aan het verkennen van non-fictieboeken? In deze blog deel ik de meest inspirerende boekentips voor deze zomer.

Laat deze zomer een tijd zijn van zowel ontspanning als persoonlijke groei. Duik in de wereld van non-fictieboeken en laat je inspireren door de verhalen en kennis die ze te bieden hebben. Maak van deze zomer een onvergetelijke ervaring van ontdekking en verrijking.

Boeken voor persoonlijke groei en financiële educatie

Ik verlies snel de tijd uit het oog als ik een interessant boek gevonden heb. Economie & financiën, psychologie, gezondheid, persoonlijke ontwikkeling, marketing & communicatie behoren tot mijn favoriete categorieën. Een goed boek zorgt voor waardevolle inzichten die je leven verrijken. Mijn Top 5 must-reads vind je hieronder, waarbij ik de boeken van Michaël van Droogenbroeck en Ewald Pironet als één geheel beschouw.

Boekentips in de categorie economie & financiën / financieel gedrag

  • Rich dad, poor dad – Robert T. Kiyosaki (Rijke pa, arme pa) : in dit boek legt de auteur uit wat het verschil is tussen de financiële mindset van een rijke pa ten opzichte van een arme pa, hoe de rijken hun vermogen opbouwen, hoe je financieel onafhankelijk kan worden. Het is wel geënt op de Amerikaanse maatschappij, maar het is de onderliggende boodschap die het een interessant boek maakt.
  • Investeren in de eerste helft van je leven – Michaël van Droogenbroeck en Ewald Pironet. Dit boek bevat super veel interessante informatie om een goede financiële basis te leggen (o.a. hoe je een spaarpotje opbouwt, je eerste loon, belastingsbrief invullen, huis kopen of huren, studeren enz.)
  • Investeren in de tweede helft van je leven – zelfde auteurs : hier mikken de auteurs op een publiek waarvan de kinderen bijna het huis uit zijn, het sparen richting pensioen, investeren in vastgoed of via beleggingen (niet alleen maar mooie praatjes, maar ook bespreking van de risico’s, sparen voor (klein)kinderen.. Zeer interessante, vlot leesbare boeken

In de categorie persoonlijke ontwikkeling gaat mijn tip uit naar:

  • Master your mindset – Michael Pilarczyk. Vlot geschreven boek over persoonlijke groei, zakelijk succes, het beste van jezelf naar boven halen en zelfreflectie. Michael deelt zijn 12-stappenstrategie voor een gelukkig en succesvol leven, het mooiste leven. Na het lezen van dit boek krijg je zin om meteen tot actie over te gaan.

Categorie gezonde levensstijl : 2 inspirerende boekentips

  • Waarom ben ik zo moe? – Katrien Massa en Peter Beschuyt. De auteurs belichten samen met verschillende experts alle mogelijke vormen van energie en hoe je je energie kan vergroten en er meer grip op krijgt. Iedereen heeft een verschillende energiebalans en andere behoeften en noden. Praktisch boek om direct de koe bij de horens te vatten en je energiepeil te verhogen.
  • De Blue Zones – Dan Buettner. Er zijn 5 plekken op de wereld waar de inwoners significant ouder worden dan op de meeste andere plaatsen. De auteur bespreekt wat deze inwoners anders doen en hoe je dit kan vertalen op je eigen leefwereld. De auteur doet je nadenken over je eigen gewoontes en geeft praktische tips voor een meer ontspannen leven.

Laat je meeslepen door de verhalen, laat je geest prikkelen door nieuwe ideeën en laat je inspireren om positieve veranderingen in gang te zetten. Of je nu ontspant op het strand, een avontuurlijke reis maakt of gewoon geniet van je vrije tijd thuis, een goed boek zal je gezelschap houden en je wereld verruimen.

Welke inspirerende boekentips wil jij nog delen?

(Foto door Işıl: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/zee-strand-zand-water-15693500/ )

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *