Limoenmousse met kwark
Hou jij ook van een fris en fruitig dessertje na een lekkere maaltijd? Dan is deze limoenmousse met kwark écht een aanrader. Het dessertje heeft een smeuïge textuur en de limoen zorgt voor een licht frisse smaak. Als je de limoenmousse serveert in mooie glazen past het perfect bij een feestelijk menu.
De ingrediënten zijn gemakkelijk overal verkrijgbaar en je kan zelfs nog variëren met ingrediënten. In plaats van kwark, kan je ook Griekse yoghurt gebruiken. Magere, halfvolle of volle kwark: aan jou de keuze!
Voor 4 porties: kostprijs 1.67 € (of 0.42 € per portie)
- 1 blaadje gelatine (+/- 1,5 g): 0.1 €*
- 1 limoen, in 2 gesneden, 1 rond schijfje afsnijden (voor decoratie) : 0.42 €*
- 250g kwark : 0.6 €*
- 100g suiker: 0.05 €*
- 125ml room, 30% vetgehalte : 0.5 €*
Bereiding:
- Week het blaadje gelatine in koud water (tot het helemaal zacht geworden is)
- Meng de kwark met de suiker
- Hou het ronde schijfje limoen apart voor de decoratie en pers de rest van de limoen uit
- Haal de gelatine uit het water en knijp het water eruit, laat het op een heel zacht vuurtje smelten (het mag niet te warm worden, ik roer vaak met mijn vinger, zodat ik de temperatuur kan controleren. Als het te warm wordt voor je vinger, haal je de pan van het vuur)
- Roer het limoensap door de gesmolten gelatine en roer goed door zodat de gelatine niet direct gaan klonteren
- Roer dit mengsel door de kwark
- Klop de room stijf en spatel het door het kwarkmengsel
- Schep in glazen en laat opstijven in de koelkast
- Snij het plakje limoen in 4 en decoreer er de glazen mee
Wedden dat je tafelgenoten dit een super lekker nagerechtje zullen vinden? Bij ons staat dit regelmatig op de menu en al wat ik dan hoor is “mmmmmm” 😉
Andere feestelijke recepten vind je terug onder de tag “feest”, of in de menubalk onder “koken en bakken” – “feestelijk” – Veel kookplezier !
(* = kostprijs dd 5/9/2021)