makkelijk en goedkoop: gevulde paprika
Koken & Recepten

Makkelijk en goedkoop: Gevulde paprika met gehakt en rijst

Makkelijk en goedkoop, wat wil je nog meer? Deze gevulde paprika met gehakt en rijst is klaar in no time! Een perfecte dagelijkse maaltijd die je bovendien ook op voorhand kan klaarmaken. 45 minuten voordat je gaat eten, schuif je de ovenschotel in de oven en kan je meteen aanvallen.

Ingrediënten (2 pers) : kostprijs 1.76€/pp

  • 2 medium tot grote paprika’s : 0.9 €*
  • 125g rijst : 0.22 €*
  • 250g gehakt: 2.25€*
  • 1/2 ui : 0.15€*
  • peper, zout, paprikapoeder

Bereiding

  • Kook de rijst gaar in licht gezouten water (ik bracht de rijst aan de kook en zette de kookpot nadien in de Hooimadam, zodat de rijst, zonder energieverbruik, rustig kon verder garen)
  • snij de halve ui fijn
  • bak de ui aan in een braadpan, voeg het gehakt toe en bak het rul
  • voeg 2 eetlepels gare rijst toe en bak samen op
  • snij de paprika het hoedje (met steeltje) van de paprika en snij het witte vruchtvlees met pitjes eruit
  • leg het hoedje apart en kruid het kuipje (de paprika zelf) met peper en zout
  • neem een ovenschotel en zet de paprika-kuipjes erin
  • vul de paprika’s met het gehakt-rijstmengsel, druk goed aan en zet het hoedje erboven op
  • dek af met aluminiumfolie (dit voorkomt dat het hoedje zwart wordt in de oven)
  • Tot hier kan je het dus op voorhand klaarmaken. Zet de oven op 175 graden.
  • Als de oven de gewenste temperatuur heeft bereikt, schuif je de ovenschotel in de oven. Laat 30 min garen als je de paprika nog graag beetgaar hebt, anders neem je 45 min (dan is de paprika zachter)
  • serveer met de rest van de rijst

*: kostprijs producten op 23/5/2021 bij Colruyt Hoogstraten (BE)

Laat een antwoord achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *