gemakkelijke recepten
Recepten

Gemakkelijke recepten voor je weekmenu

De ene werkt graag met een vooraf gepland weekmenu, voor de andere werkt het voor geen meter. Het maakt niet uit wat jouw methode is. Eén gouden tips: zoek gemakkelijke recepten, die snel klaar zijn. Wie heeft er in de werkweek ’s avonds nog tijd en/of energie om een ingewikkeld recept uit te testen? Doe het niet! Ga voor gemakkelijke recepten zonder veel poespas.

Groenten in de hoofdrol

Ik bouw de maaltijden altijd rond groenten. Wat zijn de seizoensgroenten? Welke groenten staan er in promotie? Welke gerechten kan ik hiermee maken en waar vind ik gemakkelijke recepten? Op zaterdag neem ik even de tijd om dit uit te zoeken, plan de maaltijden en maak een boodschappenlijstje. Je kan de seizoenskalender raadplegen om te weten welke groenten op zijn best zijn.

Maximum 5 ingrediënten

Vergeet recepten met een waslijst aan ingrediënten. Vaak bevatten ze speciale kruiden of andere ingrediënten die je nadien niet meer zal gebruiken. Na een tijd is hun houdbaarheidsdatum voorbij en moet je ze weggooien. Zonde van het geld en van het product. Ga voor gemakkelijke recepten met maximum 5 ingrediënten (m.u.v. basisingrediënten zoals peper, zout, olie) Op deze link van AH vind je recepten met max. 5 ingrediënten. Gemakkelijk toch?

Vermijd dure ingrediënten

Laat dure ingrediënten links liggen, er zijn voldoende goedkopere alternatieven. Pijnboompitten kan je weglaten en andere noten gebruiken, grijze garnalen kan je in een salade vervangen door gerookte vis, vervang groenten uit het recept met groenten die je nog in de koelkast hebt liggen. Zie een recept als een leidraad.

Interessante bronnen

Op de websites van supermarktketens vind je vaak budgetrecepten. Op die van Colruyt vind je budgetrecepten (onder 2.5€ p.p., al vraag ik me af of dit nog wel actueel is gezien de ongeziene prijsstijgingen van de laatste maanden). Concullega Delhaize stelt budgetrecepten voor onder 3€ p.p. Albert Heijn doet het nog beter en stelt recepten voor aan 2€ p.p.

Verder haal ik mijn inspiratie vaak op Njam.tv. Ook hier kan je via een omweg selecteren op “budget 0-10€”. Budgetvriendelijke recepten vind je ook op 15 gram recepten.

Werk jij met een weekmenu? Waar haal jij je inspiratie voor gemakkelijke recepten? Heb jij een Facebook-account? Dan nodig ik je graag uit om lid te worden van mijn groep “Beproefde Recepten (ook Thermomix)”. Het is een verzameling van al mijn succesrecepten.

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *