goede organisatie
Boodschappen

Het belang van een goede organisatie

Vorige week heb ik weer eens het belang van een goede organisatie ervaren. Eind januari startte ik bij een nieuwe werkgever. Het nieuwe ritme vinden tussen werken en huishouden bleek niet vanzelfsprekend en ontspoorde eventjes helemaal.

Weekmenu en boodschappen

Zoals je weet, maak ik altijd een weekmenu. Maar bij de start van de nieuwe job had ik wel een weekmenu klaar, maar niet alle ingrediënten in huis. Met alle gevolgen van dien. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag. We hadden eten, maar er was grote onrust in mijn hoofd…

Vandaar dat ik het belang van een goede organisatie nog eens wil onderstrepen. Het geeft zoveel rust als je weet dat je alles in huis hebt om iedereen te voorzien van ontbijt, lunch en avondmaal. Het is pas als het fout loopt, dat je beseft dat het anders moet. Gelukkig heb ik nu de touwtjes terug strak in handen.

1 keer per week naar de supermarkt

Doordat alles vierkant draaide, was ik genoodzaakt om meerdere keren de supermarkt binnen te stappen. En dat heeft duidelijk een impact gehad op mijn bestedingen. In januari spendeerde ik maar liefst 100 euro meer dan gepland. Ik kan de vinger op de wond leggen: het is het meermaals onvoorbereid naar de supermarkt gaan dat ervoor zorgt dat ik meer uitgeef.
1 keer per week naar de supermarkt gaan met een goed voorbereid boodschappenlijstje op basis van een weekmenu houdt mijn uitgaven onder controle. Zo simpel is het.

Lunch de avond voordien bereiden

Lunches maak ik steeds de avond voordien. Wij eten vaak salades als lunch. Het ontbreekt me aan tijd en zin om in de vroege ochtenduren nog een lunch te bereiden. Dat doe ik de avond voordien. Dan staat alles klaar en hoef ik me daar ’s morgens niet meer mee bezig te houden. Ook dat zorgt voor rust in mijn hoofd. Goed georganiseerd door het leven 🙂

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *