spreuken over geld
Inspiratie

Spreuken over geld

Er mag ook eens iets luchtigs op mijn blog verschijnen. Wat dacht je van enkele spreuken over geld en zuinig leven? Er zit vaak veel waarheid in, waardoor je er misschien even blijft bij stilstaan.

Waar zuinigheid huishoudt, groeit spek aan de balk

Dit betekent dat als je spaarzaam bent met geld, je welstand groeit.
Een gelijkaardige spreuk met dezelfde betekenis gaat als volgt: ‘Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen’. Dat vind ik ook een hele mooie.

Het geld groeit niet op mijn rug

Ik beken, die uitdrukking gebruik ik wel vaker als dochterlief wat nieuws wil 🙂 Of iets gelijkaardigs: “Ik kan het geld niet van de bomen schudden”. Er is er ook eentje die zegt: “ik heb geen ezel die geld……….” 😉 Het komt allemaal op hetzelfde neer: je moet werken als je geld wil verdienen. Ik zou het anders wel fijn vinden om een geldboom te hebben in de tuin :-).

Geld moet rollen en het liefst mijn kant op!

Deze spreuk hoorde ik voor het eerst op het TV-programma “Waar doen ze het van?” en dat vind ik wel een mooie affirmatie die ik regelmatig uitspreek.

Geld zoekt geld

In het Frans zegt men: “l’eau va toujours à la rivière” (het water stroomt altijd naar de rivier) wat betekent dat rijke mensen vaak een partner zoeken in de betere kringen. Maar het wil ook zeggen dat kapitaal zichzelf vermeerdert.

Met gelijke munt betalen

“Ik zal hem met gelijke munt betalen” = op dezelfde vervelende manier behandelen. In het Engels is het ook een mooi gezegde, al heeft het daar niets met geld te maken: “give someone a taste of their own medicine”

Uitdrukkingen zijn écht een rijkdom in elke taal. Ken jij nog andere mooie spreuken die over geld gaan? Er zijn er vast nog vele!

4 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *