voorraad doucheproducten en zeepjes
Consuminderen,  Winkelhieren

Voorraad doucheproducten en zeepjes

Heb jij ook een grote voorraad doucheproducten en zeepjes? Ik heb besloten dat we die voorraad eerst eens gaan wegwerken voordat er nieuwe producten aangekocht worden.

Houdbaarheid

Ongeopende flessen douchegel zijn zo’n 2-3 jaar houdbaar. Eens geopend, moet je ze opmaken binnen de 12 maanden. Conserveringsmiddelen in lichaamsverzorgingsproducten zorgen er namelijk voor dat de producten langer kunnen bewaard worden, maar zelfs dan is de houdbaarheid beperkt.

Doucheproducten koop/kocht ik eigenlijk uitsluitend in de aanbieding. Vaak met meerdere flacons tegelijk. Dit maakt dat de voorraad zich na een tijdje begon op te stapelen. Bovendien krijg je wel eens een gift set cadeau met doucheolie, badschuim en scrub.

Voorraad doucheproducten en zeepjes

Hotelzeepjes

In het pre-Corona-tijdperk gingen we regelmatig op city trip. We verbleven dan in een mooi hotel en namen wel eens een hotelzeepje mee als herinnering (ook handig bij een volgende trip, nietwaar?). Ondertussen zit het doosje met hotelzeepjes vol.
Dus voor de hotelzeepjes ga ik hetzelfde principe toepassen: eerst de voorraad zeepjes opmaken en pas daarna opnieuw zeep kopen.

Natuurlijke producten

Zodra de voorraad doucheproducten en zeepjes geslonken is, ga ik overstappen op natuurlijke producten, zonder chemische toevoegingsmiddelen. In een later stadium ook voor schoonmaakmiddelen trouwens.

Voor natuurlijke haarverzorging is Natuurlijk MOOI by Claudia specialiste ter zake. Sinds ik de natuurlijke haarverzorging van Rodolphe & Co gebruik, heb ik veel minder last van een jeukende hoofdhuid. Claudia adviseerde me om de website The Truth about Cosmetics te bekijken. Een eye-opener!

Voor natuurlijke huidverzorging heeft Rainpharma een mooi assortiment. Ik ben zo blij dat onlangs een Rainpharma verkooppunt de deuren opende in Hoogstraten: Echinea.
Is er een bio-winkel bij jou in de buurt? Ga daar eens kijken: ze verkopen vaak ook natuurlijke lichaamsverzorgingsproducten.

Natuurlijke producten zijn beter voor de huid en het milieu en als je de producten bij een lokale ondernemer koopt, geef je hen ook nog een duwtje in de rug in deze woelige tijden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *