spaardoel visualiseer het
Sparen en toekomst

Hoe bereik ik mijn spaardoel? Visualiseer het !

Je hebt een spaardoel voor ogen. Top! Sparen voor een concreet doel lukt meestal beter dan sparen voor de toekomst. Hoe bereik ik mijn spaardoel? Visualiseer het !

Je hebt een spaardoel in je hoofd. Als het doel enkel in jouw hersenen bestaat en je er slechts af en toe eens aan denkt, is de kans groot dat er niets zal gebeuren. Visualiseren betekent dat je er telkens weer positieve aandacht aan besteedt. Je denkt in heldere beelden alsof je doel al bereikt is.

Een voorbeeld: In het post-corona tijdperk wil je op reis naar Corsica. Je begint te sparen voor deze zalig reis (3000€). Het helpt enorm als je dit spaardoel visualiseert. Hoe doe je dat?

  • Zet een mooie achtergrond van de Corsicaanse kust op je mobieltje. Bijna iedereen is verslaafd aan de mobiele telefoon, dus telkens je die oppakt, word je herinnerd aan jouw spaardoel.
  • Maak een collage of een “mood board” van foto’s en woorden, quotes uit magazines. Knip ze uit en verzamel ze tot je voldoende materiaal hebt om er een mooie collage van te maken. (zoals op de foto hierboven). Maak één of meer collages en zet ze verspreid over je huis. Zet er één in je slaapkamer, op je werkplek, hang een foto op het prikbord of koelkast. Kortom, zorg ervoor dat je zoveel mogelijk geprikkeld wordt door jouw spaardoel.
  • Ook Pinterest is een gewéldige tool bij het visualiseren van een doel. Je kan op Pinterest een bord aanmaken met alle inspirerende foto’s over Corsica. Als je erdoor scrolt, voel je de positieve energie al door je lichaam stromen, je krijgt dat warme, enthousiaste, fijne gevoel. Je ziet jezelf al op dat strand liggen of door dat vissersdorpje kuieren.
  • Je kan ook de keuken induiken en Corsicaanse gerechten bereiden. Visualisaties werken niet alleen met beelden, maar ook met gevoelens, geuren en geluiden.
spaardoel visualiseer het

Je zorgt ervoor dat je jezelf zoveel mogelijk onderdompelt in de sfeer die bij je spaardoel hoort. Doordat je vaak wordt herinnerd aan je spaardoel, ga je zelf de beelden, geuren, gevoelens in je hoofd zien, wat het sparen behoorlijk zal vergemakkelijken.

Weet je wat er nog leuk is aan zo’n visualisaties? Elke keer dat je naar die mooie foto’s kijkt, word je omhuld door een gelukkig gevoel. Gelukkiger door het leven gaan, dat wil toch iedereen?

Meer lezen over de kracht van visualisaties? Deze blogpost van het NLP-Instituut is het lezen waard.

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *