beste tarief
Besparen

Hoe kies je het beste tarief voor je telecommunicatie?

We hebben (bijna) allemaal een smartphone en internet tegenwoordig. De ene heeft een abonnement, de andere verkiest een prepaid-kaart. Maar hoe kies je nu het beste tarief bij de verschillende providers?

Een wirwar aan tariefplannen en bundels

Ook al is er in België niet veel concurrentie onder de telecomoperatoren, er is een wirwar aan tariefplannen en bundels. Volgens de federale regulator voor elektronische communicatie, de BIPT, heeft één Belg op drie een bundel met internet, telefonie en digitale TV. Slechts een kleine minderheid van die mensen met een bundel wisselen regelmatig van operator. Reden: het lijkt nogal een gedoe. Nochtans kunnen de meeste mensen flink besparen op hun maandelijkse factuur voor telecommunicatie. En wie wil er nu niet besparen op de maandelijkse uitgaven?

Vergelijkingssite om het beste tarief te kennen

Om de consumenten te helpen om het beste tarief te vinden voor hun telecommunicatie, heeft de BIPT een gratis vergelijkingswebsite ontwikkeld: www.bestetarief.be. De telecomoperatoren zijn wettelijk verplicht om hun lopende tariefplannen in te voeren op deze website. Hierdoor heb je steeds een actueel overzicht van alle mogelijkheden. Je kan de bundels vergelijken, maar ook het beste tarief voor mobiel telefoneren, vaste telefonie en internet.

Easy Switch

Je hoeft je geen zorgen te maken over een overstap van de ene naar de andere operator. Die overstap en de administratieve afhandeling regelt de nieuwe operator voor jou via het “Easy Switch” systeem. Normaal gezien kan je jouw Easy Switch ID vinden op de factuur van jouw huidige provider. Via deze code verloopt de overstap. Als je doorgeeft dat je jouw mobiel telefoonnummer wil behouden, dan kan dat ook. Het veranderen van provider is dus niet zo moeilijk dan je zou denken.

Eén reactie

  • titi

    Mijn GSM is prepaid (Een “laadbeurt” van 38,00 € gaat ong. 18 mnd mee), TV kijk ik met DVBT (antenne, voor de VTM en FC De Kampioenen verslaafden is er TV Vlaanderen @ ong 10 €/mnd) en voor I net heb ik een Orange Flybox abo (€ 22.00/mnd)… Tel uit…. Mvg T

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *