Nieuw budgetoverzicht
Administratie

Nieuw jaar, nieuw budgetoverzicht

Het jaar loopt op zijn laatste benen. Nog een paar dagen en we kunnen 2021 afsluiten. Daarna vangt een nieuw jaar aan en kunnen we met een schone lei opnieuw beginnen. De start van een nieuw jaar is hét moment bij uitstek om te starten met het monitoren van je inkomsten en uitgaven. Zij die al geroutineerd zijn in deze werkwijze, maken een nieuwe tabel of een Excel-file om het nieuw budgetoverzicht op te maken.

Budgetoverzicht is geen sexy woord

Je budget opvolgen, moeilijk en ingewikkeld hoeft dat zéker niet te zijn. Het klinkt allemaal saai en moeilijk. Het is gewoon het woord “budget” waar niet iedereen direct een fijn gevoel bij krijgt. En dat begrijp ik. Maar iedereen weet wel direct waarover het gaat, als je het woord “budget” uitspreekt.

Zonder toeters en bellen

Je kan je inkomsten en uitgaven opvolgen op een zeer eenvoudige manier. Ofwel neem je een blad papier en een pen. Ofwel gebruik je in Excel een eenvoudige template. Heel simpel. Wat zijn je inkomsten (alles wat er op jouw rekening bij komt) en wat zijn je uitgaven (wat van je rekening verdwijnt). Als je dat noteert, heb je al een grote stap gezet. Wil je het in Excel doen, dan zijn er tientallen templates GRATIS voor jou beschikbaar in het programma. Kies gewoon wat het beste voor jou werkt.

Nieuw budgetoverzicht in Excel

Persoonlijk verkies ik Excel om mijn budget op te volgen. Elk jaar maak ik een nieuw budgetoverzicht, gebaseerd op het vorige jaar. Deze file werkt perfect voor mij. Ik gebruik hem al meer dan 10 jaar. En één keer per week neem je even de tijd om je uitgaven in de file te zetten. Eén keer per maand doe je het wat grondiger. Wil je er niet veel tijd aan besteden? Hou het dan simpel. Je maakt het immers zo gedetailleerd als je zelf wil.

Nieuw budgetoverzicht
Mijn eenvoudig budgetoverzicht in Excel

Wil je graag mijn Excel-template ontvangen? Je kan hem nog zelf naar hartenlust aanpassen. Geef me dan een seintje en dan stuur ik jou de file helemaal gratis toe. Heb je nog bijkomende vragen? Aarzel zeker niet om contact op te nemen. Ik help je met plezier.

140 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *