slim besparen op boodschappen
Boodschappen

Slim besparen op boodschappen

Bij de start van een nieuw jaar zijn velen van ons gemotiveerd om de financiën beter te beheren. In januari steken we van wal met het thema “boodschappen”, een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven. Het is ook een thema waar kleine veranderingen een groot verschil kunnen maken. Door je bewust te zijn van je uitgaven en betere keuzes te maken in de supermarkt, kan je slim besparen op boodschappen zonder je standaard van comfort en kwaliteit te verlagen.

Hoeveel besteed je maandelijks aan boodschappen?

Volgens Testaankoop geeft een gemiddeld gezin van 2 personen maandelijks ongeveer € 510 uit aan boodschappen. Dit is al een behoorlijke maandelijkse uitgave.
Heb jij jezelf al eens afgevraagd hoeveel jij hier maandelijks aan uitgeeft? Stel je voor dat je deze uitgaven eens kritisch zou bekijken. Hoe zalig zou het zijn als je maandelijks vb € 100 zou kunnen uitsparen? Wat zou dat voor jou betekenen? Welke spaardoelen zouden ineens wel realiseerbaar zijn? En dat allemaal door slimmere keuzes te maken in de supermarkt? Geloof me, het is haalbaar en het is gemakkelijker dan je denkt.

Je uitgaven in kaart brengen: de eerste stap naar besparing

De eerste stap naar besparing begint met bewustwording. Deze maand daag ik je uit om een eenvoudige, maar zeer belangrijke taak uit te voeren: bewaar ál je kassabonnen van de boodschappen of noteer elke uitgave nauwkeurig. Speel het spel eerlijk. Vals spelen is zinloos, je misleidt er alleen jezelf mee. Aan het einde van de maand tel je alle bedragen op. Dit geeft je een helder beeld van wat je daadwerkelijk uitgeeft aan boodschappen.

Confronterend? Waarschijnlijk wel. De kans is groot dat het totaalbedrag je verrast, misschien ben je zelfs compleet verbijsterd. Dit moment van realisatie is cruciaal. Het toont aan dat er ruimte is voor verandering, voor verbetering.

Sta even stil bij dit bedrag. Voel je de motivatie opborrelen om dit patroon te doorbreken? Ben je klaar om de koe bij de horens te vatten en écht stappen te zetten om te besparen? Ik ben ervan overtuigd dat je dit kunt. Het is een kwestie van beginnen en dit is de perfecte eerste stap. Durf jij deze uitdaging aan te gaan?

In de volgende blogpost zal ik meer tips en strategieën delen die je kunnen helpen om minder uit te geven aan boodschappen, zodat je geld overhoudt voor jouw prioriteiten.

Eén reactie

 • Natalia

  Hallo, fijne blogpost.

  Benieuwd naar je volgende over de boodschappen.

  Wij zijn een gezin met 3 jonge kinderen, gezonde voeding vind ik heel belangrijk.
  Maar best veel geld kwijt elke week aan boodschappen. Ik probeer meer vegetarisch te koken, maar kinderen kijken toch altijd uit naar een stuk vlees. Niet makkelijk de boodschappen.
  En ongezonde voeding is helaas vaak goedkoper.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.