kerstsfeer binnen en buiten
Inspiratie

Kerstsfeer binnen en buiten – in coronatijden

Is het je ook opgevallen dat de eerste kerstversiering dit jaar al erg vroeg op het seizoen in het straatbeeld verscheen? In Hoogstraten hingen gemeentewerkers hingen de kerstverlichting al midden november op ! Persoonlijk was ik op dat moment helemaal nog niet klaar voor de kerstsfeer. Zou corona er voor iets tussen zitten? We bevinden ons alweer in een lockdown, waarbij de horeca ondertussen al meer dan een maand gesloten is en het einde nog lang niet in zicht is. Ik denk dat het stadsbestuur een beetje licht wil brengen in deze donkere tijden.

Naast de kerstverlichting in de straten, zetten ook steeds meer mensen hun kerstboom al. Bij ons geldt de regel: eerst de Sint, daarna de kerstboom. En zo deden we het ook. Een kerstboom in huis neemt ook veel licht weg en als grote plantenliefhebber moet ik telkens alle kamerplanten tijdelijk verhuizen. Begin januari begin ik die grote kerstboom in huis wel beu te worden en verlang ik terug naar een rustiger interieur.

Kerstsfeer aan de voordeur

Sinds een jaar of 2 zetten we steeds een kleine kerstboom aan de voordeur. Een boom met een kluit, zodat we die na de feestdagen opnieuw in de tuin kunnen planten. (die kleine boom kostte slechts 15€ en misschien kunnen we hem volgend jaar nog eens ten toon stellen) Al heeft de vorige het helaas niet overleefd. Manlief zegt dat dit te maken heeft met de grote lange wortel die wordt weggekapt, waardoor hun overlevingskansen verkleinen.
De kleine kerstboom krijgt ook mooie kerstverlichting om zich heen. Met een timer heeft manlief ervoor gezorgd dat de verlichting opspringt om 16u en weer uitdooft om 22u.

Laten jullie de kerstverlichting in de kerstboom in huis de hele dag aan? Als er niemand in de woonkamer is, schakelen we de verlichting uit. Ik vind het zonde van de energie, ook al zijn het LED-lichtjes.
Maar in de ochtend en vooravond (als het buiten begint te schemeren of het donker is) dan is er volop kerstsfeer in huis. Als de kachel dan nog brandt, is het super gezellig.

De kerstballen gaan al jaren mee. Wij houden van een Scandinavische kerstsfeer met natuurlijke materialen en hier en daar een rode tint. Tijdloos dus. Dat scheelt in de portemonnee. Elk jaar halen we dezelfde dozen kerstversiering van de zolder.

Houden jullie ook van de kerstsfeer?

Kerstboom 2020-2021

Eén reactie

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *