Interview en dan stonden we in de krant
Besparen,  Gezinsleven,  Inspiratie

Interview en dan stonden we in de krant!

Ja, je leest het goed! Via mijn Instagram-account @Leefzuinig_ nodigde een journaliste mij uit voor een interview. Een interview voor een artikel in de krant! Voor Het Laatste Nieuws dan nog wel. Wekelijks verschijnt er in die krant een rubriek over Geld & Geluk.
We twijfelden eerst of we wel met onze “billen bloot” in de krant wilden staan. Want zo voelt het toch wel een beetje. In onze maatschappij wordt er nl. niet openlijk over persoonlijke financiën gesproken. Want “dat hoort niet”. Ik vind dat jammer want we kunnen veel van mekaar leren.

Uitnodiging interview geaccepteerd

Alvorens ik de uitnodiging voor het interview in de krant aanvaardde, bespraken we het in ons gezin. De bedoeling was immers dat wij als gezin “in the picture” kwamen te staan. Dan is het toch wel belangrijk dat iedereen zich daar goed bij voelt. Mocht iemand dat niet zien zitten hebben, dan zou ik vriendelijk bedankt hebben voor het interview. We wogen de pro’s en de contra’s af en beslisten om deel te nemen.

Vragen over inkomen, uitgaven, sparen

De journaliste zou ons in het interview enkele hoofdvragen stellen over onze jobs, over vaste en variabele kosten en over onze opvatting over sparen. Daarnaast mochten we individueel antwoorden op enkele vaste vraagjes die altijd in hun rubriek in de krant verschijnen. Het was een aangenaam en boeiend gesprek! Een prettige ervaring.

Inspiratie

Onze deelname aan dit interview kadert volledig in de opzet van deze blog. Ik wil immers zoveel mogelijk mensen inspireren om bewust om te gaan met hun financiën en zo meer over te houden voor wat men zélf belangrijk vindt. Door bewust na te denken over hoeveel je maximaal wil uitgeven, weet je al min of meer op voorhand hoeveel je kan overhouden.
In dit interview geven wij jou een inkijk in onze manier van aanpakken. Benieuwd? Hier is de link naar het artikel. Veel leesplezier!

(credit foto: Photo News)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *