budgetvriendelijk weekendje Amsterdam
Genieten,  Inspiratie

Budgetvriendelijk weekendje Amsterdam

Amsterdam, de stad van de vrijheid en tolerantie, met zijn charmante grachten en prachtige gevelhuizen, maar tegenwoordig ook één van de duurste steden van Europa. Maar betekent dit dat een budgetvriendelijk weekendje naar Amsterdam buiten je bereik ligt? Geen zorgen! Hier zijn enkele tips die ervoor zorgen dat je volop kan genieten van je welverdiend weekendje weg, zonder dat het een fortuin kost.

Betaalbaar transport naar en in Amsterdam

Eigen auto

Overweeg je om met je eigen wagen naar Amsterdam te reizen? Hou er dan rekening mee dat parkeren in de stad ontzettend duur kan zijn. Het parkeren op straat of in een parkeergarage is behoorlijk prijzig. Gelukkig is er een voordeliger alternatief : de P+R parkeerterreinen. Deze bevinden zich aan de rand van de stad. Als je vanaf daar met het openbaar vervoer naar en van het centrum reist en binnen het uur na het inrijden van de P+R locatie een papieren P+R GVB-kaartje* koopt, kan je voordelig parkeren. Dit tarief is alleen geldig als je na 10u op weekdagen of in het weekend aankomt. Als je aan alle voorwaarden voldoet, betaal je slechts €6 per 24u. Na 4 dagen (of 96u) gelden andere tarieven. Check de voorwaarden hier.
(*): GVB verzorgt het openbaar vervoer in en rond Amsterdam

Trein

Spoor je vanuit België naar Amsterdam? Schrik niet van de tarieven! Een internationaal treinticket kan redelijk duur uitpakken. Vanuit Antwerpen betaal je zo’n €60 per persoon voor een retourticket met een Intercity-trein. Als je uit West- of Oost-Vlaanderen komt, kan het budgetvriendelijker zijn om gebruik te maken van een voordelige 10-rittenkaart, zoals de Standaard Multi, voor het gedeelte in België (tot station Noorderkempen). Voor het vervolg van je reis (tussen station Noorderkempen en Amsterdam) kan je dan (liefst ruim op voorhand) een internationaal treinticket kopen. Je bespaart op die manier €30 per persoon als je vanuit Kortrijk zou reizen.
Woon je dichtbij de Nederlandse grens? Dan is het wellicht voordeliger om vanuit een Nederlands station te vertrekken, omdat je zo de internationale meerprijs vermijdt.

Budgetvriendelijk overnachten in Amsterdam

Het kan lastig zijn om in het centrum van Amsterdam een betaalbaar hotel te vinden. De prijzen zijn de afgelopen jaren ontzettend gestegen. Dit heeft meerdere oorzaken. Amsterdam wil de toenemende toeristenstroom beter reguleren en heeft beperkingen opgelegd voor de bouw van nieuwe hotels. Het resultaat: meer toeristen en minder hotelkamers, wat de prijzen omhoogdrijft als gevolg van het principe van vraag en aanbod. Bovendien is het levensonderhoud voor Amsterdammers ook flink duurder geworden.

Om toch binnen je budget te blijven, is het een slimme zet om hotels te kiezen die net buiten het stadscentrum liggen. Wees gerust, het openbaar vervoer brengt je vlot naar alle bezienswaardigheden in het stadscentrum. Je kan ook te voet op ontdekking gaan en onderweg nog meer van Amsterdam ontdekken.

Budget en hotelcomfort: maak bewuste keuzes voor je verblijf

Een budgetvriendelijk weekendje in Amsterdam begint met het vaststellen van je budget en je gewenste comfortniveau. Kwaliteit en comfort hebben hun prijs. Als je bereid bent om compromissen te sluiten, zoals een gedeelde badkamer, ben je voordeliger af.

In juni verbleef ik in het XO Couture Hotel, een prima keuze voor een budgetvriendelijk verblijf. Voor een tweepersoonskamer betaalden we €200 per nacht. Vind je dat een stevige prijs? Dat begrijp ik. Veel andere hotels met vergelijkbare voorzieningen vragen nog hogere tarieven.

Betaalbare activiteiten om te verkennen

FreeDam Walking Tours: Ontdek de stad gratis met een lokale gids

Duik dieper in de magie van Amsterdam door de stad te verkennen met een gepassioneerde lokale gids aan je zijde. Ze kennen de stad als hun broekzak en ze nemen je mee op een boeiende reis door de geschiedenis en cultuur, terwijl ze je vermaken met allerlei grappige anekdotes. Zorg ervoor dat je je plaatsje veiligstelt door je tijdslot op voorhand te reserveren op Freedamtours.com. Het interessante is dat je na de tour zelf kan bepalen hoeveel je deze onvergetelijke ervaring waard vond.

Varen en onbeperkt pannenkoeken eten: op de Pannenkoekenboot!

Zeg nee tegen de ‘Argentijnse steakrestaurants’ in de binnenstad: het zijn toeristenvallen! Probeer een leuke gezinsactiviteit: Stap aan boord van de Pannenkoekenboot voor een rondvaart van 75 minuten op het IJ terwijl je zoveel pannenkoeken kan eten als je op kan. Ondertussen geniet je van een prachtig uitzicht. Reserveren kan op amsterdam.pannenkoekenboot.nl.

Kuier door de Amsterdamse stadsparken

Amsterdam telt tientallen parken en tuinen, waarvan het Vondelpark het meest bekende is, een groene oase midden in de stad. Absoluut een bezoekje waard!

Het plannen van een budgetvriendelijk weekendje naar Amsterdam hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Met een beetje voorbereiding en slimme keuzes kan je genieten van een geweldige trip zonder je bankrekening te plunderen.

Dus waar wacht je nog op? Veel plezier en geniet van elke moment van je reisje!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *