besparen op dierenvoeding
Besparen,  Boodschappen

Besparen op dierenvoeding

Wij hebben een kat, Vox, die we geadopteerd hebben uit het dierenasiel. Ze was toen nog geen jaar oud. Inmiddels is ze bijna 3 jaar. Voordat we overgingen tot de aankoop van een huisdier hebben we dat uitvoerig binnen het gezin besproken. Naast de dagelijkse verzorging en opvang als we op vakantie zijn, moet dat diertje jaarlijks naar de dierenarts en moet ze uiteraard ook eten. En dat kost geld. Dus geef ik hier onder een gouden tip om te besparen op dierenvoeding.

Vroeger hadden wij een hond, een Weimaraner, een prachtige jachthond. Ze heette Dalai. Dalai is 9 jaar geworden. Ze is overleden ten gevolge van nierproblemen. De dierenarts vertelde me dat de juiste voeding voor een huisdier ontzettend belangrijk is. Goedkope dierenvoeding heeft vaak niet de juiste samenstelling, wat nefast kan zijn voor de gezondheid van je geliefde huisdier. Regelmatig bracht ik al eens een zak dierenvoeding mee uit de supermarkt, om de kosten te drukken. Niet zo’n verstandige beslissing bleek achteraf.

Het dierenasiel waar onze Vox vandaan komt, raadde Royal Canin dierenvoeding aan: evenwichtige samenstelling en niet té duur. We zijn bij dit merk van kattenbrokken gebleven. Een zak van 2 kg droge kattenbrokken kost toch wel zo’n 23 euro (11.5 euro/kg).

Herverpakken in zakjes van +/- 1 kg

Grootverpakking kopen en thuis herverpakken

Wie mij kent, weet dat ik op zoek ga naar manieren om te besparen, dus ook op dierenvoeding. Het laatste anderhalf jaar kopen wij de dierenvoeding in een zak van 10kg (of 12kg, maar die bleek nu niet voorradig te zijn). Dat is toch veel te veel voor 1 kat, hoor ik je al zeggen. Dat klopt. Maar droge brokken hebben een lange houdbaarheid. Van zodra ik de grootverpakking ontvang, herverpak ik het in zakjes van +/- 1kg die ik dan ook hermetisch afsluit zodat ze knapperig en vers blijven.

Als het moment van aankoop aangebroken is, doe ik een klein online onderzoek naar de beste deal op dat moment. Deze week was dat Zooplus.nl. Een zak kost daar 56,99 euro voor 10 kg. (5,7 euro/kg)
Zo zie je maar dat het loont om even wat opzoekwerk te doen alvorens je uit gewoonte je dierenvoeding in een kleine verpakking aankoopt.

Noot: Ik ben zeker voorstander van winkelhieren, maar als een identiek product meer dan het dubbele kost bij een lokale handelaar t.o.v. een online bedrijf, dan is mijn rekening snel gemaakt. Deze blog heet niet voor niets “leef zuinig” 😉

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *